Keti Koti Day 2024 Oostgaarde

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 15:58

Ik ben een nakomeling van slaafgemaakten en slavenhouders. Mijn afkomst heeft mij altijd gefascineerd. Ik ben geboren en opgegroeid in Suriname in een gezin van 8 kinderen, waarvan ik de enige met kroeshaar was. Als kind droomde ik vaak dat ik voor de spiegel stond en een zwarte vrouw met een kort kroeskopje zag.

Het heeft jaren geduurd alvorens ik deze droom begreep. Ik wilde namelijk zijn zoals mijn zussen, met lang glad haar. Naarmate de jaren verstreken kwam steeds bij mij het gevoel dat ik niet mezelf was. Ik accepteerde mezelf niet volledig. Uiteindelijk heb ik mijn haar geknipt en vanaf dat moment voelde ik een vrijheid, blijheid en een kracht als nooit tevoren.

Onze voorouders vormen wie we zijn. Door te vertrouwen op en je te verbinden met je roots ontdek je een onuitputtelijke bron van wijsheid, kracht en kennis. Weten wie je voorouders waren en hoe ze hebben geleefd is een essentieel onderdeel van je identiteit. Je DNA bevat niet alleen genetische informatie maar ook de echo van de levens, dromen en ambities van je voorouders. Word je bewust van de invloed die je afkomst heeft op de keuzes die je maakt.

Het begrijpen van je familiegeschiedenis helpt de losse puzzelstukjes van je leven op de juiste plaats te komen. Ervaar rust door te weten wie je bent en waar je vandaan komt. Herdenken betekent voor mij verbinding maken met je voorouders, invoelen en erkennen van hun pijn en verdriet en hen eren voor hun veerkracht en hun  kracht om te overleven. Dankzij hen sta ik hier. Herdenken betekent voor mij inzien en accepteren van je eigen pijn en verdriet,     voelen en begrijpen waarom je gekwetst bent, welke lessen je hieruit kunt leren en jezelf openstellen voor vergeving.

 Vergeving opent de deur naar vrede tussen mensen. Door te vergeven, creëer je ruimte voor heling, groei en innerlijke vrede in jezelf en in je relaties met anderen.

 

Vergeving brengt innerlijke vreugde en innerlijke vrede

Dr. Master Zhi Gang Sha

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.